Fűtés-hűtés vezérlés
Intelligens ház automatika

Hírek...

2014. január

 

Legújabb fejlesztésünk az Android operációs rendszeren (tablateken) futó MICONT Control applikáció, amellyel a MICONT Intelligens ház rendszerének minden eleme (épületgépészet, világítás, redőnymozgatás, kaputelefon) felügyelhető, vezérelhető.

 

 

2013. március

 

Intelligens ház rendszerünk új eleme a kaputelefon renszer, amely a lakásautomatika rendszerbe integrálva fokozza otthonunk kényelmét.

Szolgáltatások:

  • Helyiségenkénti heti program: A hét minden egyes napjára előre programozható a kívánt helyiség hőmérséklet, napi négy ciklussal (éjszakai, reggeli, nappali, esti), így a DDC helyiségenkénti szabályzó rendszerrel energiát és ezáltal költséget takaríthat meg.
  • "Mindent egy helyről” technológia: a DDC helyiségenkénti szabályzó rendszer egységei kommunikálnak egymással, így az összes fali kezelőegység, illetve kombinált érzékelő felprogramozható egyetlen helyről, valamint lekérdezhetőek bármely más helyiségekben mért értékek.
  • rendszer szolgáltatásIdőjárásfüggő szabályozás: A felhasználó által beállított fűtési görbe-meredekségnek megfelelően a DDC helyiségenkénti szabályzó rendszer a külső hőmérséklet alapján szabályozza a fűtési víz hőmérsékletét, ezzel minimalizálva a helyiségek fűtésének tehetetlenségét, elkerülve a felesleges többletköltségeket.
  • Párakicsapódás elleni védelem: A MICONT DDC helyiségenkénti szabályzó rendszer a helyiségekben mért páratartalom és hőmérséklet alapján kiszámolja a helyiségekre jellemző párakicsapódás hőmérsékletét. Szabályozza a hűtési víz hőmérsékletét, megelőzve a párakicsapódás veszélyét. A kritikus helyiségeket a hűtés-fűtés vezérlő rendszer az adott helyiségben lévő páratartalom normalizálódásáig kizárhatja a rendszerből.
  • Fan-coil vezérlés: Fan-coil-okkal megoldott fűtési rendszer központosított, összefogott vezérlése. A rendszeren keresztül ugyanúgy vezérelhetem a fan-coil-okat, mint a hagyományos fan-coil termosztátokkal, de a DDC automatika segítségével ezt egy helyről megtehetem az összes fan-coil berendezésre. Segítségével a hőtermelő és hőleadó oldal összehangolása is megoldottá válik.
  • Szellőztetésvezérlés: szellőztető berendezés vezérlése a külső hőmérséklet, a helyiségekben mért, és beállított kívánt hőmérsékletek és a mért páratartalmak alapján, ezzel is optimalizálva a kiépített fűtési, illetve hűtési rendszer hatékonyságát.

 

 

Fűtés-hűtés rendszer szolgáltatásai