Fűtés-hűtés vezérlés
Intelligens ház automatika

Hírek...

2014. január

 

Legújabb fejlesztésünk az Android operációs rendszeren (tablateken) futó MICONT Control applikáció, amellyel a MICONT Intelligens ház rendszerének minden eleme (épületgépészet, világítás, redőnymozgatás, kaputelefon) felügyelhető, vezérelhető.

 

 

2013. március

 

Intelligens ház rendszerünk új eleme a kaputelefon renszer, amely a lakásautomatika rendszerbe integrálva fokozza otthonunk kényelmét.

4 gombos taszter (MCT-2001)

A taszter egy kezelőfelület a felhasználó felé (villanykapcsoló). A taszterhez bármilyen típusú, megjelenésű szerelvény alkalmazható, az épület funkciójáhozhoz, berendezéséhez, a megrendelő igényeihez igazodva. A kapcsolás módja szerint lehet nyomógomb vagy billenőkapcsoló.

Nyomógomb esetén egy taszterre több funkció is programozható, a nyomva tartás idejének, az ismétléseknek, illetve az aktuális állapot függvényében. Egy nyomógombon az alábbi kombinációk vannak értelmezve (a kombinációkhoz tartozó funkciók szabadon programozhatóak):

Egyszeri rövid nyomás:                nyomva tartás ideje < 0,5 másodperc
Kétszeri (dupla) rövid nyomás:     nyomva tartás ideje < 0,5 mp, ill. ismétlések közötti idő < 0,5 mp
Egyszeri közepes nyomás:           0,5 másodperc < nyomva tartás ideje < 2 másodperc
Egyszeri hosszú nyomás:             2 másodperc < nyomva tartás ideje

Ha a folyamatos nyomva tartás ideje meghaladja a 4 másodpercet, a taszter ezt automatikusan hosszú nyomva tartásként értelmezi.

Egy nyomógombra történő négynél több funkció programozása a használhatóság rovására menne, mivel a felhasználónak nagyon sok információt kellene fejben tartania. Természetesen nem kötelező egy nyomógomb minden megnyomási kombinációjához funkciót rendelni. Ebben az esetben a rendszer figyelmen kívül hagyja a parancsot.

Egy taszterre maximum négy darab nyomógomb köthető tetszőleges funkciókkal. A taszter kapcsolódhat a rendszerhez buszon, illetve rádiófrekvencián. A kommunikáció módja a taszter funkcionalitását nem befolyásolja.

 

Műszaki adatok:

 

Tápfeszültség

12-14 VDC

Adatbusz

RS485

Bemenetek

4 db nyomógomb-bemenet

Működési hőmérséklet-tartomány

-20...+55°C

Beépítés

Süllyesztett szerelődobozba, kapcsolószerelvény alá

Magasság - Szélesség - Mélység

45 mm - 41 mm - 15 mm

Érintésvédelmi osztály

IP 20

Bekötés

Csavaros csatlakozók

Maximális kábelméret

Max 1,5 mm²

 

Bekötési vázlat:

mct 2001 négy gombos taszter

4 gombos taszter (MCT-2001)